top of page
Stian Sopp

 

Stian Sopp (født 10. april 1993 på Gjøvik) er en norsk musiker og slagverker fra Biri. Han er signert som artist for Yamaha MusicMEINL Cymbals og MEINL Percussion.

Han er utdannet med en bachelorgrad i klassisk slagverk fra The Royal Academy of Music i Aarhus, Danmark, og med mastergrad i klassisk slagverk og musikkpedagogikk fra henholdsvis The Royal Academy of Music i Danmark og Toho Gakuen School of Music i Tokyo, Japan, under professor Keiko Abe. Tidligere var han elev på musikklinja ved Gjøvik videregående skole, Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole, og Toneheim Folkehøgskole.

 

I 2011 og 2015 vant han 2. pris i Toneprisen, og i 2012 var han finalist i NRKs konkurranse Virtuos hvor han også var solist med Kringkastingsorkestret. Han var i 2013 vinner av konservatoriets solistkonkurranse og i den forbindelse solist med Prinsens Musikkorps under to konserter i 2013.

 

Han har tidligere deltatt på ulike radio- og TV-produksjoner, medvirket på pop-album sammen med blant annet Ronni Le Tekrø og vært innleid av aktører som NRK og Eidsiva.

bottom of page